Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Одржано Регионално такмичење младих иноватора и предузетника у Новом Пазару

30. Април 2024.

Фото: НИТРА

У Новом Пазару одржано је Регионално такмичење младих иноватора и предузетника, чији је организатор био Савез проналазача Србије, а такмичењу је присуствовала Вукица Маричић, руководилац групе за национални иновациони систем Министарства науке, технолошког развоја и иновација која је поздравила присутне госте, такмичаре и наставнике у име Министарства

Ученици основних и средњих школа из општина и градова као што су Краљево, Нови Пазар, Врњачка Бања, Рашка, Тутин и Сјеница, имали су прилику да се надмећу у четири области: ИТ сектору, зеленој економији, пољопривреди и привреди, представљајући своје пословне планове и иновативне идеје.

„Веома ми је драго што имам прилике да на такмичењу видим више од 200 младих људи који су на почетку свог иновативног предузетничког пута. Надам се да ће ваше иновативне идеје наћи пут до реализације и једног дана помоћи развоју друштва и економије Републике Србије. Подсетила бих да је Министарство науке, технолошког развоја и иновација, посебно у претходних годину дана, интензивно радило на креирању институционалне подршке развоју иновација од идеје па све до фазе комерцијализације. Зато вам је данас на располагању и Регионални иновациони стартап центар Нови Пазар, који уз НТП Ниш пружа инфраструктурну и програмску подршку развоју иновативних идеја, као што су ваше“, рекла је Вукица Маричић и пожелела такмичарима срећу.

„Данас смо овде због вас, па бих искористила овај тренутак да вас охрабрим како бисте без обзира на исход такмичења наставили да негујете своје иновативне идеје и предузетнички начин размишљања, а уз то увек имајте у виду да иза вас стоји разграната мрежа различитих видова подршке Министарства на коју увек можете да рачунате“, закључила је госпођа Маричић.

Галерија
Погледајте још вести