Accessibility Tools

Skip to main content

Održano Regionalno takmičenje mladih inovatora i preduzetnika u Novom Pazaru

30. April 2024.

Photo: NITRA

U Novom Pazaru održano je Regionalno takmičenje mladih inovatora i preduzetnika, čiji je organizator bio Savez pronalazača Srbije, a takmičenju je prisustvovala Vukica Maričić, rukovodilac grupe za nacionalni inovacioni sistem Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija koja je pozdravila prisutne goste, takmičare i nastavnike u ime Ministarstva

Učenici osnovnih i srednjih škola iz opština i gradova kao što su Kraljevo, Novi Pazar, Vrnjačka Banja, Raška, Tutin i Sjenica, imali su priliku da se nadmeću u četiri oblasti: IT sektoru, zelenoj ekonomiji, poljoprivredi i privredi, predstavljajući svoje poslovne planove i inovativne ideje.

„Veoma mi je drago što imam prilike da na takmičenju vidim više od 200 mladih ljudi koji su na početku svog inovativnog preduzetničkog puta. Nadam se da će vaše inovativne ideje naći put do realizacije i jednog dana pomoći razvoju društva i ekonomije Republike Srbije. Podsetila bih da je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, posebno u prethodnih godinu dana, intenzivno radilo na kreiranju institucionalne podrške razvoju inovacija od ideje pa sve do faze komercijalizacije. Zato vam je danas na raspolaganju i Regionalni inovacioni startap centar Novi Pazar, koji uz NTP Niš pruža infrastrukturnu i programsku podršku razvoju inovativnih ideja, kao što su vaše“, rekla je Vukica Maričić i poželela takmičarima sreću.

„Danas smo ovde zbog vas, pa bih iskoristila ovaj trenutak da vas ohrabrim kako biste bez obzira na ishod takmičenja nastavili da negujete svoje inovativne ideje i preduzetnički način razmišljanja, a uz to uvek imajte u vidu da iza vas stoji razgranata mreža različitih vidova podrške Ministarstva na koju uvek možete da računate“, zaključila je gospođa Maričić.

Galerija