Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић положила заклетву у Народној скупштини Србије

02 Мај 2024

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић положила је заклетву у Народној скупштини Републике Србије чиме је почео њен нови мандат. Полагању заклетве министара нове Владе Републике Србије присуствовао је и председник Александар Вучић.

„Премијер нове Владе Републике Србије Милош Вучевић указао ми је поверење и дао прилику да са својим тимом наставим да радим на јачању статуса науке у Републици Србији, потпомогнем даљи технолошки развој и развој иновација у нашој држави на чему сам му изузетно захвална. Данас сам положила заклетву која је означила званичан почетак мог новог мандата и наставак рада на циљевима које смо у Министарству науке, технолошког развоја и иновација током претходних годину и по дана дефинисали. Наставићемо да радимо на даљем унапређењу услова рада научника и иноватора у Србији, као и на новим инфраструктурама како би наша наука, али и економија ишле у корак са оним државама које су лидери у овим областима. Наука и иновације су велика шанса за Србију и ми ћемо је искористити за добробит наших грађана и нашег друштва“, рекла је др Јелена Беговић и додала:

„Наставићемо рад на изградњи БИО4 Кампуса који је највеће појединачно улагање у науку Републике Србије и као инвестиција у вредности од 450 милиона евра објединиће наше најзначајније капацитете у науци и иновацијама тако што ће на једном месту окупити више од 1.000 доктора наука, представнике академске заједнице и привреднике. У оквиру БИО4 Кампуса налазиће се седам факултета и девет научних института, па ће он представљати јединствено место концентрације талента, знања и инфраструктуре, што га чини новим европским центром за развоја нових технологија, које обликују нашу садашњост и нашу будућност, што је у свом експозеу истакао и председник Владе Републике Србије Милош Вучевић“, закључила је министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић.

Галерија
Погледајте још вести