Accessibility Tools

Skip to main content

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović položila zakletvu u Narodnoj skupštini Srbije

02 May 2024

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović položila je zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srbije čime je počeo njen novi mandat. Polaganju zakletve ministara nove Vlade Republike Srbije prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić.


„Premijer nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević ukazao mi je poverenje i dao priliku da sa svojim timom nastavim da radim na jačanju statusa nauke u Republici Srbiji, potpomognem dalji tehnološki razvoj i razvoj inovacija u našoj državi na čemu sam mu izuzetno zahvalna. Danas sam položila zakletvu koja je označila zvaničan početak mog novog mandata i nastavak rada na ciljevima koje smo u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija tokom prethodnih godinu i po dana definisali. Nastavićemo da radimo na daljem unapređenju uslova rada naučnika i inovatora u Srbiji, kao i na novim infrastrukturama kako bi naša nauka, ali i ekonomija išle u korak sa onim državama koje su lideri u ovim oblastima. Nauka i inovacije su velika šansa za Srbiju i mi ćemo je iskoristiti za dobrobit naših građana i našeg društva“, rekla je dr Jelena Begović i dodala:

„Nastavićemo rad na izgradnji BIO4 Kampusa koji je najveće pojedinačno ulaganje u nauku Republike Srbije i kao investicija u vrednosti od 450 miliona evra objediniće naše najznačajnije kapacitete u nauci i inovacijama tako što će na jednom mestu okupiti više od 1.000 doktora nauka, predstavnike akademske zajednice i privrednike. U okviru BIO4 Kampusa nalaziće se sedam fakulteta i devet naučnih instituta, pa će on predstavljati jedinstveno mesto koncentracije talenta, znanja i infrastrukture, što ga čini novim evropskim centrom za razvoja novih tehnologija, koje oblikuju našu sadašnjost i našu budućnost, što je u svom ekspozeu istakao i predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević“, zaključila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović.