Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Свечано отворен национални павиљон Србије на Међународном сајму ЦИФИТ у Сјамену, др Беговић: “Наша земља потврђује да је лидер у региону”

08. Септембар 2023.

Фото: Зоран Петровић, НИТРА

Четири пројекта који су најбоље прилике за инвестиције - ЕXPO 2027, БИО4 Кампус у Београду, иновациони дистрикт у Крагујевцу, као и Мапа инвестиција за циљеве одрживог развоја УН (СДГ) за Србију, коју су заједнички израдиле Влада Србије и Канцеларија Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији представљени су у оквиру павиљона Републике Србије на Међународном сајму инвестиција и трговине ЦИФИТ 2023

Посебан акценат стављен је на представљање ових пројекта, а министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић део је српске делегације у Кини.

Делегацију Републике Србије предводи потпредседница владе и министарка културе Маја Гојковић, а у делегацији су и министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, као и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић казала је на националном павиљону да су пројекти из Србије који ће се представљати на ЦИФИТУ велика прилика за инвестиције, дипломатију и развој не само Србије, него и читавог региона.

"Србија овим пројектима потврђује да је заиста лидер целог региона", рекла је др Беговић. Она је додала да ови пројекти отварају пут и за инвестиције из приватног сектора директно у науку. "Осим што су шанса за туризам и угоститељство, и хотелијерство, о ови пројекти тичу и на науку и технологију, јер привлаче и приватне инвестиције у те области", закључила је министарка др Јелена Беговић.

"Ови пројекти уједињују стратешки развој и улагања у инфраструктуру, високе технологије и оно што је најважније, у креативност, оригиналност и едукацију, у људе. Они су истовремено најјачи покретач свих процеса и разлог зашто посвећено радимо на овим изузетним пројектима, како би обезбедили добробит за све", казала је овом приликом потпредседница Владе Србије Маја Гојковић.

Галерија
Погледајте још вести