Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Државни секретар Гроздић на панлелу “Зелена трансформација у образовању” на ФДУ

22. Април 2024.

Фото: НИТРА

На овом панелу истакнут је значај системског планирања и улагања у зелена решења, а панелисти, представници академије, два министарства и невладиног сектора навели су да сарадња међу овим актерима мора бити интензивнија

У оквиру обележавања Међународног дана планете Земље, на Факултету драмских уметности покренут је пројекат “Зелени ФДУ”, а панелу “Зелена трансформација у образовању”, који је овом приликом организован, поред државног секретара Министарства науке, технолошког развоја и иновација Вукашина Гроздића говорили су и помоћник министра просвете Александар Јовић, ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић, ректорка Универзитета уметности проф. др Мирјана Николић, декан Факултета драмских уметности Милош Павловић, представник Развојног пројекта Уједињених нација у Србији Радован Никчевић, као и представник Електротехничког факултета Универзитета проф у Београду укљученог у овај пројекат на ФДУ проф. др Жељко Ђуришић. Панел је модерирао проф. др Владимир Ђурђевић са Физичког факултета.

Државни секретар Гроздић истакао је значај изгласавања Декаде наука за одрживи развој у Уједињеним нацијама. “Србија је дошла на ту идеју”, подсетио је он, нагласивши да је циљ био да се покрене дебата о циљевима одрживог развоја које још увек нисмо постигли и о начинима како наука може помоћи да се до њих дође. “Наша идеја је била да су наука, технологија и иновације оне које могу да уз помоћ другачијег приступа и новим методама остваре експоненцијални раст у квалитету наших одговора на оно што су циљеви одрживог развоја”, истакао је Гроздић и позвао на сарадњу свих укључених актера, а Факултету драмских уметности честитао на иницијативи да се укључи у борбу за зеленију и бољу будућност.

Галерија
Погледајте још вести