Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Пројекат изградње БИО4 Кампуса представљен на инвестиционој конференцији "Једна Србија, једна Кина" у оквиру ЦИФИТ23

09. Септембар 2023.

Фото: Зоран Петровић, НИТРА

Министарка др Јелена Беговић одржала је две значајне презентације које су привукле велику пажњу присутних инвеститора и пословне заједнице на инвестиционој конференцији “Једна Србија, једна Кина” одржаној у Сјамену у Кини у оквиру 23. Међународног сајма инвестиција и трговине ЦИФИТ23.

Прва презентација била је посвећена пројекту изградње БИО4 Кампуса, док је друга презентација била усмерена на Expo2027, престижну светску изложбу која ће се одржати у Београду.

У свом обраћању, министарка др Беговић истакла је да Република Србија наставља путем убрзаног развоја и да су ови пројекти симбол одлучности да се остане лидер у региону. “БИО4 Кампус ће окупити најсјајније умове данашњице у областима бионаука, чиме ће привући значајне инвеститоре. Са друге стране, Expo2027 представља прилику да се Србија овом специјализованом изложбом која ће презентовати нашу земљу у пуном сјају покаже пред светом”, рекла је она. Министарка је истакла: “Оно што можемо да тврдимо је да је Србија земља која заслужује пажњу, а и инвестиције.”

На овом значајном догађају, говорили су и високи званичници из Владе Републике Србије, укључујући потпредседницу Владе и министарку културе Мају Гојковић, министра информисања и телекомуникација Михаила Јовановића, те министра рударства и енергетике Дубравку Ђедовић Хандановић, али и Данијела Николића, помоћника генералног секретара Владе Републике Србије, Николу Јанковића, директора Сектора за међународну сарадњу Развојне агенције Србије, као и проф. др Драгана Лончара са Економског факултета Универзитета у Београду.

Они су такође представили важне инвестиционе пројекте у Србији потенцијалним инвеститорима.

Галерија
Погледајте још вести