Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарка др Беговић посетила Регионални иновациони стартап центар Сокобања

06. Децембар 2023.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка др Јелена Беговић пред одржавање Дана науке и иновација у оквиру пројекта „Србија, земља науке, земља иновација“ обишла је Регионални иновациони стартап центар Сокобања, у пратњи делегације коју су чинили помоћник министра Владимир Радовановић и посебни саветник министра Јован Милић

У Регионалном иновационом стартап центру Сокобања, министарку су поред руководства Центра, дочекали и ученици Средње школе Бранислав Нушић са директорком Аном Милићевић, који су једни од најчешћих корисника бенефита Регионалног иновационог стартап центра у Сокобањи.

„Обишли смо Регионални иновациони стартап центар у Сокобањи. Врло је специфичан јер су главни станари средњошколци, који су још увек врло маштовити. Задатак Стартап центра, задатак повезаних напора овог Стартап центра са Научно-технолошким парком Ниш јесте да им ту машту пробудимо у смеру предузетништва и у смеру развијања иновација. Ово је регион са снажним туризмом и са пољопривредом. Две сјајне гране за иновације и оно што желимо јесте да кроз наредних годину или две чујемо шта млађе генерације виде као визију иновација у овим областима“, каже министарка др Јелена Беговић.

Министарка је поред предложене иницијативе да се интензивира сарадња Регионалног иновационог стартап центра у Сокобањи са Научно-технолошким парком Ниш, указала и на потребу да се деца обуче да користе 3Д штампач који им је доступан у просторијама самог Центра, те их овом посетом охрабрила да наставе да развијају своје идеје у правцу унапређења технолошког развоја Републике Србије.

Галерија
Погледајте још вести