Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Др Беговић на прослави 76 година Института за међународну политику и привреду

08. Децембар 2023.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић присуствовала је свечаном обележавању 76 година постојања Института за међународну политику и привреду

Овом приликом, министарка се окупљенима обратила, истакавши важност угледа који овај институт има, како у земљи, тако и у међународној заједници, као и важност изучавања области којима се овај институт бави.

“Овај институт се од звршетка Другог светског рата бави изузетно важном облашћу, данас још битнијом и релевантнијом за опстанак наше државе и грађење наше будућности, а то је међународна политика”, навела је др Беговић, додавши да треба разумети свет у којем живимо из политичког, односно друштвеног контекста, као и да је тај изазов подједнако велики као климатске промене. “Живимо у врло комплексном, непредвидивом свету, и за глобалне изазове неопходна нам је наука, знање и паметни људи, како бисмо могли да пружимо нека решења или предвиђања.”

“Овај институт иза себе има заиста сјајне научне резултате”, истакла је она. “То што овај институт блиско сарађује и са Министарством спољних послова, али и са нашим, Министарством науке, технолошког развоја и иновација, а да притом учествује у креирању стратегија наше државе, указује на то колико је овај институт примењив, важан за државу и све нас, како би у неким често мрачним моментима представљао светло ка којем треба да тежимо како бисмо имали светлију и бољу будућност”. рекла је др Беговић.

“Захваљујем свим запосленима института на храбрости што сте први институт из области друштвених наука који је ушао у процес трансформације под окриљем САИГЕ пројекта. Овај институт увидео је да може даље да се развија, има визију развоја и то заиста заслужује свако дивљење. Драго ми је што овај процес тече и боље него што је било очекивано, а то је заслуга запослених, менаџмента и добре комуникације у оквиру колектива”, истакла је она.

“Честитам на 76 година постојања и желим вам да наставите са радом као и до сада, јер су овакви институти потребни нашој земљи”, закључила је др Беговић.

Галерија
Погледајте још вести