Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Прелиминарна листа за Шести позив Министарства науке, технолошког развоја и иновација талентованим младим истраживачима

По Шестом позиву Министарствa науке, технолошког развоја и иновација, талентованим младим истраживачима – студентима докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама, у року за подношење пријава, пристигло је укупно 367 пријава. С обзиром да 337 рангираних младих истраживача има просек преко 9,00 Министарство је донело одлуку да се прошири број младих талентованих истраживача за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама, па ће се уместо 300 укључити 337 талентованих младих истраживача, од којих 19 младих истраживача из области уметности.

Министарство науке, технолошког развоја и иновација објављује:

  1. Прелиминарну интегрисану листу младих истраживача-студената докторских академских студија, који су се пријавили са сагласношћу директора/декана акредитоване научноистраживачке организације коју је изабрао кандидат, a којом се потврђује да ће, уколико буде испунио услове Позива бити укључен у научноистраживачки рад. Препоручује се да НИО пре ступања кандидата у радни однос, консултује надлежног аналитичара Министарства ради потврде ангажовања. Кандидати са ове листе потребно је да успоставе контакт са руководиоцем (НИО), ради покретања поступка пријема у радни однос. Обавеза НИО, која ће младог истраживача примити у радни однос, је да достави Министарству Уговор о раду, МА-образац и Одлуку о избору у звање. Кандидати који су у радном односу у акредитованој научноистраживачкој организацији такође достављају Уговор о раду, одлуку о избору у звање и МА-образац.
  2. Прелиминарну листу младих истраживача-студената докторских академских студија који су приликом пријављивања одабрали НИО из области уметности, поступају исто као у претходно описаној процедури пријема у радни однос.

Млади истраживачи-студенти докторских академских студија који се не налазе ни на једној од ове две прелиминарне листе, за додатне информације могу да се обрате мејлом на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..